Vader worden

De zwangerschapstest is positief, een spannende periode breekt aan! Jullie krijgen een kindje, en jij wordt dus vader!

Vader worden is echt heel bijzonder. Je ziet het lichaam van je vrouw/vriendin veranderen, en voelt in de loop van de zwangerschap jullie kindje bewegen. Door de echobeelden heb je al een klein beetje kennis gemaakt met de baby.
Jullie kindje gaat geboren worden, maar voor jullie betekent dat ook een nieuwe fase als vader en moeder. Dat is een grote verandering! Je hier perfect op voorbereiden is bijna onmogelijk, maar we hopen je met onderstaande informatie toch een beetje op weg te helpen.

Jouw rol

Doordat jij het kindje niet draagt, ga je door een heel ander proces dan je vrouw/vriendin. Maar je hebt een rol! Een hele belangrijke, die al begint in de zwangerschap en die nooit meer ophoudt.
Lees meer…

Meer info

Verlof als partner

Het geboorteverlof voor partners die in loondienst werken is eenmaal het aantal werkuren per week. Vanaf 1 juli 2020 is er nog een aanvullend geboorteverlof bij gekomen.¬†Geboorteverlof wordt ook wel kraamverlof, vaderschapsverlof of partnerverlof genoemd. Lees meer…

Meer info

Boeken/websites

In de zwangerschap verandert er veel in het lichaam van je vrouw/vriendin. De zwangerschapshormonen zijn aan het begin van de zwangerschap vaak de boosdoener voor allerlei klachten (misselijkheid, vermoeidheid en pijnlijke borsten). Lees meer…

Meer info