Verloskundige Leni

’Over mij?’

Zij als 1 van 5. Houdt van lachen en plezier. Moeder van twee dochters en een zoon. Oma van vier kleinkinderen. Ik leef erg met mijn cliënten mee. Tegen beschuit met muisjes zeg ik nooit nee en nu neem ik je even mee.

Uit het verleden weten we dat de medicijnvrouwen van oude volken de taak hadden om het geboorteproces te begeleiden. Zij zorgden van oudsher voor de vrouwen en hun kinderen. Dit doen ze met wijsheid en kennis, daar komt de naam vroedvrouw vandaan. Vroede Vrouw betekent ‘wijze vrouw’. Voor een vroedvrouw zijn aandacht, de tijd om die te geven, en kennis heel erg belangrijk. Ik hoop met deze intenties het beste in aanstaande ouders naar boven te brengen. Ik geniet wanneer ik ouders hun ‘eigen-wijsheid’ kan laten ontdekken.

Als vroedvrouw anno nu weet ik te laveren tussen internet , oma’s en protocollen. Dat wordt ook gevraagd van een ‘wijze vrouw’ in deze moderne tijd. Ik vind dat een leuke extra uitdaging!

Zelf kom ik dus uit een gezin met vijf kinderen. Ik ben de tweede en heb daardoor de geboorte van mijn broertjes en zusjes heel bewust ervaren. Hierdoor wist ik al heel jong dat een vroedvrouw heel veel kan bijdragen. Dat is het moment waarop mijn fascinatie voor de zorg van een moeder en haar baby is geboren. In mijn rol als verloskundige vertaalt die fascinatie zich in veel bijzondere momenten. Steeds opnieuw mag ik deel uitmaken van een van de meest intieme periodes in het leven van de aanstaande ouders. Kwetsbaar en puur, intiem en klein. Het is zo dankbaar om daar onderdeel van te zijn.

Dag lief klein mens. Wat fijn dat je er bent.