Eigen wens echo's

Onze Eigen wens echo’s worden gemaakt door Annemiek en Lieke, beiden verloskundigen bij Lux Verloskundigen.

Wat is een Eigen wens Echo?

Een Eigen wens Echo is een echo die je op elk moment van de zwangerschap kunt laten maken en is bedoeld om ‘zomaar’ even naar je kindje te kunnen kijken. De echo is niet bedoeld om specifiek naar afwijkingen te zoeken, hiervoor zijn de medische echo’s bedoeld welke door de verloskundige zullen worden besproken en aangevraagd. Mochten er tijdens de Eigen wens Echo afwijkende bevindingen worden gezien, dan zal dat, indien gewenst, worden benoemd.


Hoe wordt deze echo gemaakt?

Bij echografie wordt gebruik gemaakt van ultrageluid. Geluidsgolven worden uitgezonden en teruggekaatst. De opgevangen golven worden door het echoapparaat omgezet naar een 2 dimensionaal beeld (2D).
Echografie werkt niet wanneer er lucht tussen de echokop en het lichaam zit, vandaar dat er een laagje gel gebruikt wordt. De Eigen wens Echo’s worden altijd via de buik gemaakt.


Wanneer een Eigen wens Echo?

Gedurende de gehele zwangerschap zijn er mogelijkheden voor het laten maken van een Eigen wens Echo. De beste periode voor een 2D echo is vaak wat eerder dan de beste periode voor een 3D/4D echo.


Kwaliteit van beeld en foto’s

Geluidsgolven worden beter geleid door vloeistof en minder door vet, lucht en bot. Hoe meer moeite het geluid heeft om door te dringen of hoe dieper de geluidsgolf moet komen, hoe minder de beeldkwaliteit van de echo. Denk hierbij aan lucht in de darmen, een moederkoek op de voorwand van de baarmoeder, de armpjes of beentjes voor het gezichtje van je kindje. De kwaliteit van de echobeelden is dus per echo verschillend.

2D Echo

Vanaf ongeveer 12 weken is de baby meestal al goed te zien. Armpjes en beentjes zijn zichtbaar, ook zijn er dan al regelmatig kindsbewegingen te zien.

De mooiste periode voor een 2D echo is tussen de 15 en 25 weken. De baby past tot ongeveer 22 weken volledig in beeld.

Geslachtsbepaling

Zijn jullie heel nieuwsgierig of jullie een jongen of een meisje krijgen? Vanaf 15 weken is het mogelijk een geslachtsbepaling te doen. Dit kan in 2D of in 3D/4D.

Wanneer het kindje niet goed ligt om het geslacht te kunnen bepalen wordt er kosteloos een nieuwe afspraak gemaakt.

 

3D / 4D Echo

Wat is een 3D/4D echo?

Een drie dimensionaal beeld (3D) wordt opgebouwd uit meerdere twee dimensionale (2D) beelden, waardoor je diepte kunt zien. Hierdoor krijg je een beetje een idee hoe je kindje er uit zal gaan zien.
Vier dimensionaal (4D) wil zeggen dat je bewegende 3D beelden ziet, hierdoor kun je live zien wat je kindje aan het doen is, bijvoorbeeld geeuwen, lachen, fronsen en zwaaien!
Het maken van de 3D/4D echo’s is ook mogelijk in HD live, voor een nog realistischer beeld.

 

Wanneer een 3D/4D echo laten maken?

De mooiste periode voor een 3D/4D echo is meestal tussen de 25 en 30 weken.

Bij een meerling zwangerschap is het vaak beter om de 3D/4D echo wat vroeger in de zwangerschap te laten maken, zo rond de 23-24 weken, omdat de kindjes meestal minder ruimte hebben dan een eenling.

Tarieven

Er zijn verschillende keuzemogelijkheden voor een Eigen wens Echo. De kosten variëren, afhankelijk van welke echo of pakket je kiest.

Betaling is alleen mogelijk via PIN. Wanneer je kiest voor een pakket betaal je het hele bedrag voorafgaand aan de eerste echo.

Prijzen zijn inclusief BTW.

 

Algemene voorwaarden Eigen Wens Echo

  • Alle Eigen wens echo’s zijn GEEN medische echo’s, maar enkel om jullie kindje nog eens extra aan jullie te kunnen laten zien. We gaan dus niet op zoek naar bijzonderheden/afwijkingen. Wij zijn niet verantwoordelijk als er later in de zwangerschap toch iets bijzonders blijkt te zijn wat op het moment van deze Eigen wens echo niet naar boven is gekomen.
  • In sommige gevallen kan per toeval een afwijkende bevinding worden gevonden. Deze zal door de echoscopiste aan je worden gemeld. Mocht dit niet gewenst zijn, dan dien je dit voor de start van de Eigen wens echo kenbaar te maken aan de echoscopiste.
  • Geslachtsbepalende Eigen wens echo’s worden zorgvuldig uitgevoerd. Er kan echter nooit 100% garantie op worden gegeven.
  • Op het moment van de echo zijn we afhankelijk van de positie van de baby. Hierdoor kan het voorkomen dat de echobeelden/plaatjes minder mooi of duidelijk zijn dan je vooraf had gehoopt of je elders hebt gezien. Dit kunnen wij helaas niet veranderen en er vindt dan ook GEEN terugbetaling van kosten plaats.
  • Als je gedurende de zwangerschap, ongeacht met welke reden, overgenomen wordt door de gynaecoloog, vindt er GEEN terugbetaling van echokosten plaats. Je bent nog steeds welkom voor de echo’s/ het pakket die je eerder met ons hebt afgesproken en waarvoor je al betaald hebt. Het is aan jezelf of je hier gebruik van maakt.
  • Als je hebt gekozen voor het ‘Nog vaker kijken’ pakket, is het mogelijk een echo/meerdere echo’s binnen dat pakket te vervangen door een 2D echo/ geslachtsbepaling/3D echo. Je krijgt dan 10 euro korting op het bedrag van deze uitgebreide echo.

Toevoeging:

Met het afspreken van een Eigen wens echo bevestig je dat je kennis hebt genomen van de algemene voorwaarden en ga je hiermee akkoord.

Afspraak maken

Eigen wens Echo’s worden uitsluitend op afspraak gemaakt. Dit kan telefonisch via Lux Verloskundigen van maandag t/m donderdag tussen 8.30u en 12.30u.
Indien je digitaal een afspraak wil maken, klik dan hier.

Echopraktijk Lux is onderdeel van Lux Verloskundigen.

Echopraktijk Lux
Carmelitessenstraat 4
5652 EW Eindhoven
T. 040-2511417
E. info@lux-verloskundigen.nl