Ik ben zwanger

Van harte gefeliciteerd, je bent zwanger!
De zwangerschap is vaak een leuke tijd, maar brengt ook vragen en onzekerheden met zich mee. Wat kun je verwachten? Ook over je bevalling ga je in de loop van de tijd waarschijnlijk steeds meer nadenken. Het is meestal een mooie, maar ook spannende en heftige gebeurtenis. Hoe kun je je hierop voorbereiden? En dan is er ‘ineens’ een baby. Je hele wereld staat op zijn kop, terwijl je hopelijk ook geniet van dat kleine nieuwe mensje. In het kraambed komt er vaak veel op je af. Wat kennis vooraf kan dan fijn zijn.
Reden genoeg om de belangrijkste informatie omtrent de zwangerschap, bevalling en kraambed op een rijtje te zetten.

In Nederland is de verloskundige zorg zo georganiseerd dat de verloskundige altijd de eerste zorgverlener is. Ze signaleert of er bepaalde risico’s zijn die specialistische zorg vereisen. Zij verwijst je dan naar een gynaecoloog in het ziekenhuis van je keuze. Onze praktijk werkt samen met het Máxima Medisch Centrum (Veldhoven) en het Catharina ziekenhuis (Eindhoven). Zolang er geen risicofactoren zijn, is de verloskundige je zorgverlener tijdens je zwangerschap en bevalling. Ook na de bevalling zullen de verloskundige en de kraamverzorgende de medische zorg bij je thuis blijven verlenen.

Wil je een eerste afspraak bij ons maken omdat je zwanger bent? Hiervoor kun je bellen met onze assistente op 040-2511417.

Meld je je liever digitaal aan, klik dan hier. We nemen dan binnen 3 werkdagen contact met je op.

Zwangerschap

Op internet en in boeken en tijdschriften kun je erg veel informatie vinden over je zwangerschap. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Waar moet je beginnen?
Lees meer…

Lees meer

Bevalling

Veel vrouwen zijn je voor gegaan, met allemaal verschillende verhalen en ervaringen, maar nu komt ook jouw bevalling steeds dichterbij….
Lees meer…

Lees meer

Kraamtijd

Na maanden van zwangerschap is het zover… Je kindje is geboren, de kraamtijd is begonnen. Heel speciaal, maar soms ook spannend, onwennig en vermoeiend. De belangrijkste zaken in deze periode hebben wij voor je op een rijtje gezet. Lees meer…

Lees meer

Miskraam

Wanneer we bij jou een miskraam hebben geconstateerd op de echo, wanneer je vermoedt een miskraam te gaan krijgen,  of als je denkt een miskraam te hebben doorgemaakt, kan het fijn zijn om daar iets over te lezen.
Lees meer…

Lees meer