Kinderwens Spreekuur

Op deze pagina vind je meer informatie over het Kinderwens Spreekuur. Tevens kun je je hier direct online aanmelden om een afspraak te maken op dit spreekuur. Mocht je toch nog vragen hebben of wil je liever telefonisch een afspraak maken, dan kun je op de aangegeven tijden altijd even telefonisch contact opnemen.

Wat bespreken we tijdens het kinderwens spreekuur?

Het kinderwensspreekuur heeft als doel je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te laten beginnen. De tijd vlak vóór je zwanger raakt en de eerste maanden van de zwangerschap blijken meer invloed te hebben op de ontwikkeling van het kindje dan lange tijd is gedacht.
Wij willen je helpen je zo goed mogelijk voor te bereiden op een gezonde zwangerschap en de kans op een spontane zwangerschap zo groot mogelijk te maken. Daarom is het soms nodig wat aan te passen in de leefstijl van jou en je partner. We willen je hier tijdens onze afspraak graag wat meer informatie en tips over geven. Uiteraard is je partner ook welkom!
Tijdens dit consult gaan we je ook veel vragen stellen, onder andere over je medische voorgeschiedenis, bijzonderheden in je familie en eventueel medicijngebruik of eerdere zwangerschappen.
Ter voorbereiding op ons gesprek is het fijn als je alvast een vragenlijst invult en deze mailt naar info@verloskundigen-eindhoven.nl. De vragenlijst kun je hier vinden.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden het kinderwensconsult, maar helaas nog niet allemaal. Het is daarom aan te raden hierover je zorgverzekeraar te raadplegen. Als de verzekering het niet vergoedt, ben je natuurlijk nog steeds van harte welkom, alleen is het consult dan voor eigen rekening en zullen we je een factuur meegeven. De kosten hiervoor bedragen €61,83.

We hopen je snel te zien!